Piëtas B.V.

de respectvolle benadering

Grafmonumenten en grafkelders

Opknappen van grafmonumenten
Grafmonumenten zijn aan slijtage onderhevig. Dit kan door de inwerking van het klimaat of door beschadigingen. Echter de meeste grafmonumenten zijn het waard om ze eens te laten opfrissen. Voor een redelijke prijs kan het weer jaren mee en dat is veelal goedkoper dan een nieuw monument. Vraag vrijblijvend een prijsopgave en advies.

Hergebruik van grafmonumenten
Niet elk monument is ervoor geschikt, maar het is toch wel een vraag waard. Waarom zou u een grafmonument laten vernietigen, terwijl het nog opnieuw bruikbaar is?  Piëtas B.V. heeft voor meerdere nabestaanden een waardevolle oplossing geboden. Te denken valt aan het vlakken van het naamgedeelte, waarna er opnieuw tekst kan worden geplaatst.
Ook zijn er oplossingen mogelijk waarbij van meerdere monumenten één grafmonument is gemaakt. Daarnaast komt het voor, dat door een (nieuwe) toevoeging of een restauratie mooie historische grafmonumenten behouden kunnen blijven.
Dit is een duurzame oplossing!

Vlakstellen van grafmonumenten
Dit hoort bij regulier onderhoud. Verzakking van een monument komt helaas voor. Net als (graf)beplanting die door de tijd veel te groot is geworden. Laat het grafmonument niet vervallen! Piëtas BV biedt maatwerk.

Grafkelders in de grond
Nieuwe grafkelders worden regelmatig geplaatst. Zorg tot ver na het overlijden voor uw dierbare. De grafkist kan decennia lang onbeschadigd blijven. Veel nabestaanden vinden het een nare gedachte dat een grafkist door de gronddruk en vochtinwerking in elkaar wordt gedrukt. Met een grafkelder voorkomt u dit.  Grafkelders zijn mogelijk voor grafkisten en asurnen. Soms kan ook een oude grafkelder opnieuw worden gebruikt. Piëtas B.V. gaat op een respectvolle manier om met de aanwezige stoffelijke resten en schept daarmee ruimte voor de bijzetting van een nieuwe grafkist. Wij leveren maatwerk.
Grafkelders zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen. De prijs zal u meevallen.

Grafkelders boven de grond
We spreken dan van inschuifgraven. Dit is een systeem waarbij de grafkist in een nis wordt geschoven, welke wordt afgedicht met een plaat natuursteen. Ook hiervoor zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Zowel voor grafkisten als asurnen.