Piëtas B.V.

de respectvolle benadering

Opgraving voor crematie of herbegraving

Waarom wordt een overledene opgegraven?
De reden voor een opgraving kan heel divers zijn. In de meeste gevallen betreft het de keuze die moet worden gemaakt bij het vervallen van de grafrechten. Gaan we verlengen, of niet?
En als we niet verlengen: wat gaan ze dan doen met de stoffelijke resten van onze dierbaren?
Het kan echter ook zijn dat er een bijzetting in het graf gewenst is of dat men de overledene wil verplaatsen naar een andere begraafplaats of naar een nieuw graf.
Voor een opgraving is altijd een vergunning (zgn. “verlof tot opgraving”) nodig. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Daarnaast is het gebruikelijk niet eerder dan 10 jaar na overlijden een overledene op te graven. Wij kunnen ook voor u het aanwezige grafmonument verwijderen of aan laten passen.

Opgraving voor een crematie
Ooit is er gekozen voor begraven, maar een opgraving en vervolgens crematie is ook mogelijk. Daarmee kunt u zelf beslissen wat u met de as doet.
Bijvoorbeeld verstrooien op een dierbaar plekje, eventueel samen met een recent overledene.
Maar natuurlijk is er veel meer met de as mogelijk.
Bij een crematie, ook na een opgraving, dient altijd een houten kist te worden gebruikt.
Piëtas BV verzorgt het hele traject inclusief vergunningen en overbrengen van de stoffelijke resten naar een crematorium. Piëtas BV beschikt hiervoor over compleet ingericht vervoer, een combinatie van de uitvoering van de opgraving en een waardige overbrenging.
Vraag vrijblijvend om een prijsopgave.

Opgraving voor een herbegraving
U wenst de stoffelijke resten van een reeds jaren geleden overleden familielid op te laten graven en elders te laten herbegraven. Soms is het ook mogelijk de stoffelijke resten verdiept in hetzelfde graf te herbegraven. Daarmee is een bijzetting mogelijk (zgn. “familiegraf’).
Bij een opgraving voor herbegraving kan een grafdoos of een houten kist worden gebruikt.
Piëtas geeft u advies en een vrijblijvende prijsopgave. Neem gerust contact met ons op. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt!

Grafdoos en grafkisten
De stoffelijke resten worden na opgraving in een grafdoos (alleen bij herbegraving) of in een houten kist(je) geplaatst. Deze zijn speciaal voor dit doel gemaakt.
Wanneer een grafkist van normale afmetingen nodig is gebruiken wij kisten welke een kleine beschadiging hebben. De prijs voor een grote of kleine kist is gelijk.

Grafdoos / grafbox (lxbxh) 85x36x22 cm gemaakt van karton
Opgravingskist model Piëtas (lxbxh) 90 x 40/30 x 30/23 cm excl. handvaten. Gemaakt van duurzaam populiercomposiet met houtdecor.
Kinderopgravingskistje 85 cm lang in eikenfineer.