Piëtas B.V.

de respectvolle benadering

Overlijden Gerrit Verhagen

Diep bedroefd willen wij u mededelen dat afgelopen maandag 18 december Gerrit Verhagen is overleden. Hij is 56 jaar geworden.

In de eerste plaats was Gerrit een dierbare echtgenoot, fijne vader en trotse opa. Daarnaast zette hij zich met tomeloze energie in voor verschillende besturen, verenigingen, de kerk en mensen om hem heen. Het beheren en adviseren van begraafplaatsen had zijn bijzondere interesse. Hier heeft hij zich de afgelopen jaren met Piëtas B.V. dan ook voor ingezet.

Via het online condoleanceregister is het eventueel mogelijk om een bericht achter te laten.

In de komende periode zal gekeken worden óf, en op welke wijze, verder vorm wordt gegeven aan Piëtas B.V..

Even voorstellen

Het gezicht achter Piëtas B.V. is Gerrit Verhagen (1967) geboren en getogen in Kaatsheuvel.

Na zijn schoolperiode is Gerrit op 18-jarige leeftijd gestart als eerste medewerker van zijn vader in het grondverzet. Daarna volgden 9 jaar avondschool waar hij alle diploma’s behaalde voor het aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Het bedrijf groeide gestaag en in 1999 heeft hij het bedrijf van zijn ouders overgenomen. Grondwerken Verhagen B.V. is door hem uitgebouwd tot een aannemersbedrijf wat met opdrachtgevers als pretparken, gemeenten en grote aannemers beschikt over een gevarieerde klantenkring die, zonder uitzondering, hoge kwaliteitseisen stellen.

Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen is vanaf 2002 het werken op begraafplaatsen aan het dienstenaanbod toegevoegd. Door Gerrit zijn de benodigde certificaten behaald als “uitvoering” en “beheer” van begraafplaatsen. In de verstreken 16 jaar is veel ervaring opgedaan en zijn diverse complexe begraafplaatsprojecten uitgevoerd. Vaak compleet met het voortraject waarbij het informeren van nabestaanden, ook door het houden van informatieavonden, centraal staat. Daarnaast adviseert hij de eigenaren (gemeentes en kerkbesturen) van de begraafplaatsen. Hierbij komen onderwerpen voorbij als ruimen, herinrichten, uitbreidingen, verhardingen en grondwater.

Op 1 juni 2018 is het bedrijf Verhagen Kaatsheuvel B.V. middels een management buy-out overgenomen. De belangrijkste reden hiervoor is het waarborgen van de continuering op de lange termijn van het bedrijf. Gerrit is na een overnametraject van 6,5 jaar gestopt als algemeen directeur.

Stilzitten is geen optie voor Gerrit en daarom gaat hij zijn specialisme inzetten bij het beheren en adviseren van begraafplaatsen. Daarvoor is het nieuwe bedrijf Piëtas B.V. door hem opgezet. Piëteit staat voor: respect, eerbied en achting. Een begraafplaats is een plaats waar geliefden worden bijgezet en verdient een piëteitsvolle benadering van alle aspecten rondom het beheer.